Syror exfolierar huden och tar bort gamla hudceller på det yttersta hudlagret och ger plats åt nya fräscha hudceller att komma fram. Syrorna ökar cellförnyelsen, så att dessa nya och friska hudcellerna skapas snabbare.

Glykolsyra är den minsta molekylen, så den arbetar snabbast och djupast av syrorna men den kan också vara en av de mest irriterande , används oftast för mogen , åldrande hud som behöver mest skala bort döda, grova och ojämna lager av huden. Syror verkar genom att lösa upp de lipider som håller samman cellerna och de kan tränga djupt in i huden för att lossa dessa bindningar och döda hudceller. När de döda cellerna försvinner, blir det färre sprickor i huden som kan leda att huden verkar hälsosammare och ser yngre ut. Ytliga linjer jämnas ut, döda celler som täpper till porerna löses upp, pigment som har byggts upp i hudytan forslas bort och cellförnyelsen återtar hastigheten.

Mandelsyra är en av de senaste ingredienserna som har upptäckts för optimal hudvård. Andra AHA-syror som t.ex. glykolsyra kan vara ganska hårda mot huden och göra den röd och irriterad. Mandelsyra skiljer sig från andra syror för att vara mildare mot huden. Eftersom mandelsyra är en stor molekyl penetrerar in huden långsamt och jämnt vilket gör den mycket skonsammare för huden, och den kan användas som hudvårdsbehandling även på den mest känsliga huden, till exempel rosacea och är fantastisk ingrediens för att bekämpa vuxenacne på grund av dess unika antibakteriella egenskaper. 

Priser:

Syrabehandling med Glykolsyra- 1050.-kr / Kur 3x – 2700.-kr

Syrabehandling med Mandelsyra – 1050.-kr / Kur 3x – 2700.-kr

Nöjd kund! Kvinna ålder 56, utan tidigare hudvårds rutiner. Resultaten efter 4 behandlingar blev jämnare hudton, minskade fina linjer, huden fick mer lyster och bättre tonus.

Bilden Innan
Bilden efter kur med 4 Syrabehandlingar.