Mogen hud/ Anti-age/40+/50+/60+

Välkommen till vår sida om mogen hud/ Anti-age, 40+, 50+, 60+.
Vi tar hand om mogen hud. Behandlingar som ändrar hudton, struktur, fyller ut rynkor och linjer i ansikte, hals och på händer. Resultat som ger ett fylligare, fastare, slätare och ungdomligare utseende. Boka Nu en lyxig ansiktsbehandling.

Anti-Age Behandlingar
Klassisk AnsiktsbehandlingLäs Mer
DjuprengöringLäs Mer
Fuktgivande Hyarulon Booster-Nålfri Mesoterapi Läs Mer
Cellförnyande C-Vitamin BoosterLäs Mer
Djupgående Anti-Age behandling– PRX-T33Läs Mer
Kollagen Booster– Microneedling/ DermapenLäs Mer
Syrabehandlingar/ kemisk peelingLäs Mer

Vår hy börjas åldras redan vid tjugo- trettio års åldern. Till en början syns oftast de fina linjerna och första rynkorna där huden veckar sig när vi rör ansiktet – så kallade dynamiskarynkor. Med tiden övergår många av dessa till permanenta rynkor, vilka syns även när ansiktsmusklerna är avslappnade.

Orsaken till dessa fina linjer och rynkor är bland annat att hudens kollagen- och elastinproduktion börjar minska med åldern.  Kollagen är ett fiberprotein som utgör 75–80% av huden och är ämnet i vår hud som gör den fyllig, elastisk och återfuktad. Ett annat viktigt protein, elastin, gör det möjligt för din hud att återuppta formen efter stretchning eller kontraktion. Tillsammans är de ansvariga för att hålla rynkor och fina linjer borta, samt ge struktur till huden. Även i överhuden eller Epidermis sker åldersrelaterande förändringar – talgproduktionen minskar och innehållet av hyaluronsyra – vilket är en fuktbindande sockermolekyl vilket finns naturligt i huden – sjunker, vad gör vår hud mer torr och sträv. Som en del av den normala åldringsprocessen minskar även keratinproduktionen, vilket även det kan resultera i torr och tråkig hud, samt orsaka klåda och irritation.  Dessa är således bidragande faktorer till att mer framträdande linjer och rynkor lättare kan uppstå och mer mogen hy börjar ta form.

Ett mer djupgående tecken på en åldrande hud är volymförlust. Detta är ett resultat av komplexa förändringsprocesser som sker i samtliga av hudens tre lager – I underhuden pågår främst nedbrytning av de fettlagrande cellerna som bidrar till den synliga volymförlustet. I genomsnitt förlorar vi ungefär 1–2% av kollagenet varje år efter 25 års ålder vilket bidrar till att fler linjer och rynkor dyker upp ju äldre vi blir.

Tredje tecknet på mogen hud är minskad densitet vilket innebär att hudens elasticitet försämras med tiden. Densitetsförlust orsakas till stor del av en förändring som sker mellan de olika hudlagren.  Epidermis får fukt och näring från Dermis genom särskilda blodkärl – papiller. När vi åldras, blir avståndet mellan dessa blodkärl större och därmed blir det svårare att överföra näring till epidermis. Resultatet av denna process är minskad densitet som gör att huden känns tunnare, mindre elastisk och att rynkor också blir djupare eftersom huden inte lika lätt kan upprätthålla samma form som tidigare. Vi får en väsentligt mer åldrande hud. Densitetsförlust uppkommer ofta senare än de tidigare ålderstecken, vanligtvis först vid klimakteriet hos kvinnor eftersom de hormonella förändringarna i kroppen spelar viktig roll i denna process